Kindermiddag

De workshops

Zaterdag 3 juni organiseren we een gratis Kindermiddag. Vanaf 14.00 uur kun je meedoen aan verschillende workshops. Aansluitend mag je, als je dat wilt, om 17.00 uur op het grote podium aan het publiek laten zien wat je hebt gemaakt of gedaan!

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Basisschoolkinderen van alle leeftijden van alle scholen zijn welkom om mee te doen. Geef je bij voorkeur op via welina@roestvrijtheater.nl, maar je bent ook zonder opgave welkom om zaterdag 3 juni mee te doen.

Gratis toegang Shakefestival

Iedereen die tijdens het festival op zaterdag 3 juni meedoet aan de workshops krijgt een gratis toegangskaartje voor één ShakeLab naar keuze. Dan kun je zelf zien hoe jonge theatermakers dat doen.

Zien we jou op zaterdag 3 juni om 14.00 uur op het KinderPlein van het Shakefestival bij de Tourist Info aan de Bosweg? Graag tot dan!

Bekijk hieronder welke workshops er zijn. Je kiest een of meerdere workshops die je zelf leuk vindt:

Workshop Theater

Workshop Schminken

Workshop Decor bouwen

Workshop Levend Standbeeld

Margriet Bolding

Workshop Theater door Margriet Bolding

Tijdens de kindermiddag van het Shakefestival leer je de fijne kneepjes van het theatervak van cabaretière Margriet Bolding. Wat je leert kun je tijdens de eindpresentatie laten zien aan het publiek.

Margriet Bolding

In 2008 won Margriet Bolding de 2e prijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en sindsdien maakt zij avondvullende cabaretprogramma’s die in heel Nederland zijn te zien. Margriet is niet alleen een cabaretière, maar ook een organisatiepsycholoog… en deze combinatie vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar werk. Margriet woont in Dwingeloo en is sinds 2019 als gastdocent aan Roestvrij Theater verbonden. Daar verzorgt ze workshops en trainingen waarbij kinderen al spelenderwijs verschillende theatertechnieken leren.

Vera Vos

Workshop Decor Maken door Vera Vos

Een van de workshops tijdens de kindermiddag is het maken van een decor. De workshop is onder begeleiding van Vera Vos, een creatieve maker uit De Wijk. Op het Shakefestival kun je samen met Vera schilderen aan een paar decorstukken die we later kunnen inzetten bij het theaterspelen. Samen zetten we deze gedurende de dag in elkaar en creëren we samen ons gekleurde eindproduct!

Vera Vos

In 2021 is Vera afgestudeerd als vormgever op Academie Minerva te Groningen met haar afstudeerproject Passie op het Platteland. Een cultureel-maatschappelijk project door en voor jongeren van het platteland, uit Drenthe. In haar werkplaats op boerderij ontwerpt ze logo’s & huisstijlen, maar bouwt en schildert ze ook decorstukken en decoratie voor festivals en evenementen.

Verder maakt Vera muurschilderingen, geeft workshops op locaties en festivals en ontwikkelt maatschappelijke-creatieve projecten. Vera is betrokken als coördinator van het kinderveld en artistiek bij Festival Hongerige Wolf en ze werkt bij o.a. het MadNes festival, Bevrijdingsfestival Assen en de Feestfabriek. Elke dag is anders bij Vera. Samen mooie dingen maken vóór-of-sámen met mensen geeft Vera energie.

Yams

Workshop Schminken door Yams Grime en Visagie

In de theaterwereld is een grimeur onmisbaar. Met grime kun je een persoon binnen korte tijd van gedaante laten veranderen. Het maakt een theaterrol geheel geloofwaardig. Tijdens de workshop Schminken door Yamilé van de Donk van Yams Grime en Visagie uit Steenwijk leer je theaterschmink aan te brengen.

Yamilé van de Donk

Yamilé is heel bedreven in grime en special effect make up voor shows en evenementen. Al van jongs af aan hielp zij mee achter de schermen in het theaterproductiebedrijf van haar familie. Hier hielp ze bij het opbouwen van de decors, de acteurs voorzien van de juiste kostuums en het verzorgen van grime en visagie. Dat laatste vond ze zo leuk dat ze haar eigen visagiebedrijf is begonnen.

Het Beeldenkabinet

Workshop Levend Standbeeld door Het Beeldenkabinet

Ontdek en ervaar hoe het is om met acteren uit je comfortzone te stappen! Tijdens de workshop Hoe word ik een levend standbeeld word je door een ervaren begeleider van Het Beeldenkabinet getransformeerd naar levend standbeeld. En dat is meer dan alleen heel stil staan: acteren, creativiteit ontwikkelen, stilstaan, de sokkel betreden en misschien wel buiten je comfortzone treden. Steengoed, Rotsvast en Beeldschoon. Dus: zoek een kostuum, bedenk een act, ga je omkleden en schminken en stap op de sokkel: tadaa een levend standbeeld.

Het Beeldenkabinet

Het beeldenkabinet is een artiestenbureau uit Beilen voor living statues en typetjes. Hun levende standbeelden brengen door heel Nederland realistische en tot de verbeelding sprekende verhalen tot leven. Met 10 jaar ervaring heeft het Beeldenkabinet een groot portfolio opgebouwd. Continue creeren ze nieuwe personages en ontwikkelen ze nieuwe verhalen, persoonlijk en op maat.