Kindermiddag

De workshops

Zaterdag 1 juni organiseren we een gratis Kindermiddag. Vanaf 14.00 uur kun je meedoen aan verschillende workshops.

Aansluitend mag je, als je dat wilt, tussen 16.00 en 17:00 uur op het grote podium aan het publiek laten zien wat je hebt gemaakt of gedaan!

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Basisschoolkinderen van alle leeftijden van alle scholen zijn welkom om mee te doen. Geef je bij voorkeur op via welina@roestvrijtheater.nl, maar je bent ook zonder opgave welkom om zaterdag 1 juni mee te doen.

Zien we jou op zaterdag 1 juni om 14.00 uur op het KinderPlein van het Shakefestival bij de Tourist Info aan de Bosweg? Graag tot dan!

Bekijk hieronder welke workshops er zijn. Je kiest een of meerdere workshops die je zelf leuk vindt:

Workshop Theater

Workshop Schminken

Workshop Graffiti

Workshop kostuum maken

Workshop Levend Standbeeld

Margriet Bolding

Theaterworkshop door Elisah Volgers

Elisah is een vaste theaterdocent van Roestvrij theater. Afgelopen jaar heeft ze workshops gegeven op bijna elke school en elk leerjaar in de gemeente Westerveld. Voor het Shakefestival geeft ze ook de theaterworkshops op zes basisscholen. Daarin gaan de kinderen met haar aan de slag om theater te maken vanuit kostuums. Hoe loop je in je kostuum, hoe praat je dan, en wat voor rol kun je daarin allemaal spelen? Elisah zit niet graag stil: ze acteert, schrijft en geeft theatertraining

 

Vera Vos

Workshop kostuum maken

Een van de workshops tijdens de kindermiddag is het maken van een popart kostuum. Op het Shakefestival kun je zelf je kostuums verven. Samen maken we allerlei kostuums gedurende de dag creëren we samen een gekleurde eindproduct!

Het Beeldenkabinet

Levende standbeelden

Gedurende de middag zijn er drie levende standbeelden alsof ze zo uit een strip of tekening gekropen zijn en zich verzamelen op het Shake festival. Ontmoet onze gameboy, de kapster en de kunstenaar als levend standbeeld.

Het Beeldenkabinet

Het beeldenkabinet is een artiestenbureau uit Beilen voor living statues en typetjes. Hun levende standbeelden brengen door heel Nederland realistische en tot de verbeelding sprekende verhalen tot leven. Met 10 jaar ervaring heeft het Beeldenkabinet een groot portfolio opgebouwd. Continue creëren ze nieuwe personages en ontwikkelen ze nieuwe verhalen, persoonlijk en op maat