Over het
Shakefestival

Geen 2021 Shakefestival

Enthousiast werkten de organisatie en de jonge theatermakers toen naar een door-corona-uitgesteld festival in het vroege najaar van 2021. Helaas kan het wederom niet doorgaan. Vol goede moed hopen we Diever in het voorjaar van 2022 alsnog te kunnen opschudden met dit toffe festival.

Let’s Shake!

Kom naar het Shakefestival in Diever en laat je omarmen door muziek, theater, kunst, lekker eten en drinken en vooral gezelligheid. Sfeer, kwaliteit, toegankelijkheid en verbinding staan voorop tijdens dit dorpsfeest voor íedereen. 

 Tijdens Shake schudden we allles door elkaar. Jong en oud, theater, muziek en kunst, toen en nu.

Het Shakefestival

Het Shakefestival is een vervolg op het Midzomernachtdroomfestival (2018, 2019). Niet alleen de naam is gewijzigd, ook bouwen we het festival met theater en muziek uit naar een tweedaags festival. Een festival met Shakespeare als kapstok, waarin je met muziek, entertainment, educatie en talentontwikkeling een geweldig dorpsfeest beleeft.

2022: Goede moed!

Shake de zomer in! Shake de zomer uit! Het Shakefestival vindt jaarlijks plaats eind juni, op de langste dag van het jaar. We shaken de zomer in met een weergaloos festival met muziek en theater. Helaas kon het feest in juni 2020 en in 2021 niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Ook het geplande festival in het najaar van 2021 mocht helaas niet doorgaan. Vol goede moed gaan we voor een nieuwe datum in het voorjaar van 2022.

We gaan voor een Shakefestival
in het voorjaar van 2022

Voor wie?

Shake is voor iedereen die van een feestje houdt. Ben je niet ‘zo’n cultuurmens’? Ook voor jou is dit een leuk dorpsfeest! Of je nu een theatermens bent of van muziek houdt, of je alleen gaat voor gezelligheid of voor een lekker hapje en drankje. Dit feest is voor iedereen. Tijdens Shake ontmoeten we elkaar en beleven we samen twee knotsgekke dagen in Diever. 

ShakeLabs

De kleinschalige theatervoorstellingen op het Shakefestival noemen we ShakeLabs: kleine proeftuinen waarin jongeren vanuit onderzoek naar andere nieuwe vertelvormen actuele thema’s vertalen naar korte voorstellingen van een half uur. Deze ShakeLabs bieden een podium voor de jongeren waarop zij hun talenten en passie voor theater kunnen tonen. Jongeren betrokken bij zes noordelijke culturele instellingen geven vorm aan de ShakeLabs, begeleid door professionele theatermakers. 

Neem contact
met ons op.

Heb je na het bekijken van alle inspirerende info op deze site nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of info@shakefestival.nl.

11 + 12 =

Sponsors

Mede mogelijk gemaakt dankzij