Over het
Shakefestival

Let’s Shake!

Kom naar het Shakefestival in Diever en shake de hele avond door met muziek, theater, lekker eten en drinken.

“Bedankt voor de fijne kindermiddag, het was super!  Gezellige plek, ongedwongen sfeer en lieve begeleiders, goed concept, veel creativiteit en alleen maar blije kinderen. Graag volgend jaar weer”  – Bezoeker van het Shake Festival editie 2023 

Het Shakefestival

Op het Shakeplein, het festivalhart, zijn er twee avonden diverse bandjes en muzikanten geprogrammeerd. Tegelijkertijd kun je daar genieten van het eten en drinken bij diverse foodtrucks. Natuurlijk mag een Shake niet missen. Naast de muziek programmering kun je aparte kaartjes kopen voor verschillende Shakelabs. Daar treden diverse jongeren van jongerentheatergezelschappen uit Noord-Nederland op. Dus ontdek die jonge talent.

‘Shake it off’ tijdens het Shakefestival
op 31 mei en 1 juni 2024

Organisatie

Het Shakefestival biedt jongeren vanuit de muziek en theaterwereld een podium om zichzelf te presenteren. Alle artiesten en spelers komen uit de drie Noordelijke provincies. Zo ook de organisaties. Stichting Shake Festival waarin drie Dievenaren de kracht van theater, muziek en entertainment in een mixer gooien om tot een verrassend tweedaags festival te komen.

De organisatie van het Shake festival ligt in handen van Edwin Slager, Erik Tiggelaar en Marinus Vroom. Zij hebben sinds 2024 Roestvrij theater als organiserende partner in de armen genomen. Waarin Leander Breen, Welina Ensing en Dorien Folkers verantwoordlijk zijn voor de programmering en diverse workshops. Roestvrij theater is een theaterhuis die met jongeren voorstellingen op locatie maakt, theatertrainingen in de vrije tijd en op scholen aanbiedt.

We vinden het allemaal belangrijk om kinderen en jongeren kennis te laten maken met elkaar en hun passie voor theater en muziek. Juist omdat theater en muziek voor verbinden kan zorgen. We willen het jongerentheater en jongeren muzikanten uit Noord-Nederland een podium bieden om een nieuw publiek kennis met ze te laten maken.

Voor wie?

Het Shakefestival is vooral voor jongeren, maar eigenlijk voor iedereen die van een avond gezelligheid houdt. Of je nu theater of muziek leuk vindt, het gaat er vooral om dat we twee avonden kunnen shaken. Van muziek, theater en zelf dansen op het festivalplein onder het genot van een drankje of een hapje. Daarnaast organiseren we voor kinderen een speciale kindermiddag om zo een festival te organiseren voor jong en oud.

ShakeLabs

De kleinschalige theatervoorstellingen op het Shakefestival noemen we ShakeLabs: jongeren spelen hun voorstellingen op bijzondere plekken. Van tuinen tot garages. In boerenschuren of een verzorgingscentrum. Niks is te gek. Alle jongeren die optreden spelen bij jongeren theatergezelschappen of zijn kortgeleden afgestudeerd aan een theateropleiding. Alle jongeren komen uit de drie noordelijke provincies.

Neem contact
met ons op.

Heb je na het bekijken van alle inspirerende info op deze site nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of info@shakefestival.nl.

12 + 4 =

Sponsors

Mede mogelijk gemaakt dankzij