Het programma

ShakeLab Garage TDI

Garage TDI uit Assen brengt een bewerking van Richard de Derde. In deze vertelvoorstelling gaan drie jongeren op zoek naar de beweegredenen van de historische schurk Richard de derde. De spelers wisselen snel en energiek tussen verteller en personage. Regie: Remco van Zandvoort en David Westera.

Voorstelling: Richard de Derde
Tijden: Voorstellingen om 19.00, 20.00 en 21.00 uur
Speellocatie: TIP

 

ShakeLab Shakespearience

Een energiek en aanstekelijk theatraal college dat Shakespeares taal dichterbij brengt dan ooit. Met mooie, ontroerende en spannende fragmenten van Shakespeares stukken, gebracht in het Nederlands en de originele Engelse tekst. Dit wordt afgewisseld met sappige details, bijzondere inzichten en achtergrondverhalen over Shakespeares tijd, taal en leven.

Voorstelling: Shakespearience
Tijden: Voorstellingen om 19.30, 20.30 en 21.30 uur
Speellocatie: JT Seinenhof

 

 

ShakeLab Jeugdtheater Diever

Jeugdtheater Diever, de 18+groep van het Shakespearetheater in Diever maakt een bewerking van MacBeth. De voorstelling bestaat uit verschillende lagen, als een Droste-effect: de realiteit van de jongeren, het verhaal van Shakespeare en de regisseur die opdrachten geeft. Regie: Grytha Visser.

Voorstelling: MacBeth
Tijden: Voorstellingen om 19.30, 20.30 en 21.30 uur
Speellocatie: Tuin Peperstraat 1

ShakeLab Roestvrij Theater

Roestvrij theater uit Diever brengt een bewerking van Henry de vierde. Roestvrij is met Leander Breen een gezelschap met diepe wortels in Diever en omstreken. Roestvrij heeft een grote jongerengroep verzameld die terugkerend speelt in bijvoorbeeld de Nachtelijke Beleving of Theater na de Dam. Regie: Leander Breen.

Voorstelling: Henry de Vierde
Tijden: Voorstellingen om 19.00, 20.00 en 21.30 uur
Speellocatie: Garage Brouwer

Het festivalprogramma

Vrijdag 3 juni 2022

18:30
Start festival

De start van het festival: Shake opening

19:00 – 22:00
Theater

Theater en straatartiesten op verschillende locaties

22:00
Einde dag 1

Zaterdag 4 juni 2022

17:00 – 23:00
Eten, drinken & muziek

Eten & drinken met straatmuzikanten

19:00 – 22:00
Theater
Theater en straatartiesten op verschillende locaties
23:00
Einde Shake

De theatermakers

Shake biedt een podium aan jonge theatermakers van podiumkunstorganisaties in het Noorden met sterke regionale wortels. De voorstellingen die je tijdens Shake ziet zijn ShakeLabs waarin de jongeren nieuwe vertelvormen zoals beweging, dans, of spoken word en actuele thema’s koppelen aan de traditionele Shakespeareverhalen. 

Roestvrij Theater

Shakespearience

Garage TDI

Jeugdtheater Diever