Het programma

Het programma

Vrijdag 2 juni 2023

19:30 – 00:00
ShakePlein

Muziek, gezelligheid en & Foodtrucks 

20:00 – 20:30
ShakeLabs

Theatervoorstellingen op unieke locaties

20:45 – 21:30
Muziek

Orkest VCE Westerveld

21:30 – 22:15
Theater + muziek

Openingsvoorstelling door Roestvrij Theater en
orkest VCE Westerveld

22:15 – 00:00
Muziek DJ

Vraag jouw favoriete nummer aan bij Doorgedraaid 67

Zaterdag 3 juni 2023

14:00 – 17:00 
Kindermiddag

Zelf aan de slag met theater

17:30 – 18:00
Theater

Eindpresentatie kinderen

17:00 – 01.00
ShakePlein

Foodtrucks, entertainment en livemuziek

18:30 – 21.30
ShakeLabs

Theatervoorstellingen op unieke locaties

22:00 – 01:00 
Muziek DJ

Vraag jouw favoriete nummer aan bij Doorgedraaid 67

Vrijdag: Openingsvoorstelling

De vrijdagavond staat in het teken van de opening van het festival. De avond start met één ronde ShakeLabs gevolgd door een flitsende openingsvoorstelling op het ShakePlein. Deze voorstelling wordt gebracht door Roestvrij Theater in samenwerking met muziekorkest VCE Westerveld. Natuurlijk is er eten en drinken en gezelligheid met na de voorstelling muziek.

Zaterdag:

Kindermiddag

Nieuw op het Shakefestival: de Kindermiddag

Kinderen van ± 4 t/m 12 jaar kunnen op 3 juni meedoen aan de Kindermiddag met verschillende gratis workshops. Vanaf 14.00 uur kun je meedoen aan verschillende workshops. Aansluitend mag je, als je dat wilt, om 17.00 uur op het grote podium aan het publiek laten zien wat je hebt gemaakt of gedaan!

Basisschoolkinderen van alle leeftijden zijn welkom. Voor de kinderen tot 6 jaar vragen we of een van de ouders/verzorgers op het ShakePlein aanwezig wil zijn.

Deelname aan de Kindermiddag is gratis. Deelnemers krijgen bovendien een gratis toegangskaartje voor een theatervoorstelling naar keuze tijdens het festival.

Geef je op voor de kindermiddag bij welina@roestvrijtheater.nl

Kindermiddag Shakefestival

ShakeLabs

De kleinschalige theatervoorstellingen op het Shakefestival noemen we ShakeLabs: kleine proeftuinen waarin jongeren vanuit onderzoek naar andere nieuwe vertelvormen actuele thema’s vertalen naar korte voorstellingen van een half uur. Deze ShakeLabs bieden een podium voor de jongeren waarop zij hun talenten en passie voor theater kunnen tonen. Jongeren betrokken van noordelijke culturele instellingen geven vorm aan de ShakeLabs, begeleid door professionele theatermakers. 

ShakeLabs Shakefestival Garage TDI
Shakefestival ShakePlein

ShakePlein

Het ShakePlein vormt het hart van het festival. Vanuit dit festivalhart ga je naar alle ShakeLabs. Heb je nog geen kaartje? Dan kun je die hier tijdens het festivalweekend alsnog kopen. Op het ShakePlein kun je bovendien terecht voor een hapje en een drankje, voor gezellig napraten met elkaar.

Op vrijdag vindt de openingsvoorstelling plaats op het ShakePlein. Toegang met een entreekaartje.

Op zaterdagmiddag is er de kindermiddag en eindpresentatie van hun workshops. Deelname is gratis.

Gratis entree op zaterdag

Zaterdag is er de hele namiddag en avond muziek en entertainment op het ShakePlein. Zo zijn er optredens van Anique en troubadour Rob Krot, is er entertainment van Vermakelaar Vince van Leth en clown Sem. Met muziek van Doorgedraaid 67 sluiten we het festival af! Het ShakePlein is op zaterdag gratis toegankelijk.

Foodtrucks

Op vrijdagavond starten we met enkele foodtrucks, op zaterdag sluiten er meerdere (lokale) foodtrucks aan waar je terecht kunt voor uiteenlopende versnaperingen. De horeca van Diever verzorgt de drankjes.

Bekijk de plattegrond

De ShakeLabs vinden plaats in en rond het centrum van Diever. Het ShakePlein is de plek waar je gezellig bij kunt kletsen onder het genot van een hapje en drankje met muziek en vertier.  Bekijk de plattegrond en de looproutes van en naar de ShakeLabs.